Jdi na obsah Jdi na menu
 


Táborový program

7. 7. 2009

Letos je program koncipován jako cesta Krištofa Kolumba do Indie pro koření, které vyléčilo mor, který řádí ve Španělsku.

Královna Španělska nechává vypravit 3 lodě Santa Maria, Nina a Pinta do Indie, aby koření přivezly. Jako hlavního kapitána jmenuje Krištofa Kolumba, který si má sehnat pro tuto cestu posádku. Účastníci budou tedy rozděleni do 3 posádek a vedoucí budou jejich kapitáni. Každá posádka si během prvního dne zvolí ze svého středu kormidelníka, který bude svou posádku zastupovat.

Všechny lodě vyplouvají, aby zachránily svou civilizaci. Doplouvají však na místo, které má k civilizaci hodně daleko. Po vylodění se mořeplavci setkávají s místní šamankou. Jelikož si stále myslí, že dopluli do Indie, nazvou domorodce indiány. Avšak svůj omyl si brzy uvědomují, jelikož se ocitají v přírodě neposkvrněné žádnou civilizací. Brzy jim dochází, že objevili zcela nový kontinent a musí tento dobře prozkoumat. Jedná se tedy o „cestu návratu k přírodě“. Během svého pobytu v Americe se musí naučit mnoha novým věcem, poznat novou kulturu a mohou i najít poklady místních domorodců a vrátit se domů bohatší o mnoho nových poznatků a zlata.

Posádky mezi sebou navzájem soutěží, aby dokázali Kolumbovi, že právě ta jejich je nejlepší. Nejlepší posádka, která si připíše největší zásluhy při objevování a bude mít právo prvního výběru z pokladu.