Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva ze Silvestra 2008 v Trubíně

8. 1. 2009

 

V den příjezdu se Kimáci ubytovali, dostali první večeři a dostali slíbeno, že když si namalují čísla, zahrají si Bingo. Přestože ceny ani koutkem oka nezahlédli, pustili se směle do práce a skutečně v krátkém čase vyrobili sto jedinečných losů s čísly! Jenže sotva si rozdali herní tikety, objevil se ve dveřích rok 2008 a prohlásil, že nic nebude, že se vlády nevzdá a nového roka že prý lapil do matematické pasti a zamkl na tři západy. Nic nového už se nepřihodí!

Kimáci si to nenechali líbit. Rozhodli se nový rok vysvobodit a tomu starému vypálit rybník. V tom jim pomohly dvě hodné víly, které jim (za odměnu, když Kimáci správně spočítali několik příkladů) prozradily, kde a jak můžou najít první klíč.

Značně vymrzlí Kimáci oslavili zisk prvního ze tří klíčů druhou večeří a silvestrovskou párty, na které se jedlo, pilo a hlavně zpívalo.

Druhý den se nikomu z postele moc nechtělo. Přestože se celou noc topilo, na pokojích byla stále zima, snesitelněji bylo jen v prezidentském apartmánu, kde hřál náš vlastní radiátor. U snídaně jsme problém rozebrali s vedoucím střediska Jaroslavem Zbuzkem, který přiznal, že víc Jasoně prostě nevytopí. Po ostřejší výměně názorů jsme za KIM odstoupili od smlouvy a poslali Kimáky se sbalit.

Do oběda byl připravený plán evakuace, a když se setmělo, byli už všichni přinejmenším na cestě domů.

Dobrá zpráva na závěr - všichni polárníci výpravu do nového roku přežili bez omrzlin. Navíc to vypadá, že rok 2008, když pocítil mráz, raději urychleně vydal zbývající klíče a předal vládu roku 2009!

Martin a Helena Trmotovi

 

Náhledy fotografií ze složky KIMácký Silvestr 2008 v Trubíně